Skäggolja

Skäggolja fyller många viktiga funktioner och du skall alltid använda en skäggolja om du har skägg. Oljan hjälper till att vårda ditt skägg och göra det starkare. Den hjälper också till att hålla svamp och bakterier borta. Detta hjälper dig undvika en lång rad olika hudproblem som annars kan uppstå i skägget. En extra bonus är att de flesta skäggoljor är designade för att lukta väldigt gott och gör att ditt skägg kommer lukta gott. Något som din fru, flickvän eller potentiella partner kommer uppskatta. Det samma är sant om du har en man eller pojkvän. Alla i din omgivning kommer uppskatta ett väldoftande skägg.

Skäggolja bäst i test 2019

BÄSTA KÖP

Testset Sailor’s Skäggolja

Sailor's Skäggolja

Köp skäggolja här

BÄST I TEST BUDGET

Bulldog Original

Bulldog Original

Köp rakkniven här

BÄST I TEST

Benjamin Barber skäggolja

Benjamin Barber Skäggolja

Köp skäggolja här

BÄST I TEST LYX

Antica Barbieria Colla

Antica Barbieria Colla Bitter Orange

Köp skäggoljan här

Billigt kit

Proraso Beard Kit

Proraso Beard Kit

Köp här

Bra Billig skäggolja

V76 by Vaughn Beard Oil

V76 by Vaughn Beard Oil

Köp här

Bästa Skäggserum

 Acqua di Parma

 Acqua di Parma Collezione Barbiere Beard Serum

Köp här

Bästa kit

Black oak kit

Stora Black Oak-kitet

Köp här

Vi utser varje år bäst i test. När vi gör det beaktar vi våra egna erfarenheter, andra tester och vad andra konsumenter har sagt om produkten. När vi utser i bäst i test utser vi en viss typ av olja, inte en viss doft av denna olja. Detta beror på att vi alla alla gillar och ogillar olika dofter. Den olja vi tycker luktar bäst är kankse inte den du kommer tycka bäst om. Jag rekommenderar att du köper ett samlingspaket oljor första gången du köper skäggolja. Detta låter dig pröva olika dofter och se vilken du gillar bäst. Att köpa ett palet är billigare än att köpa enskilda oljor.

Vi tar doften i beaktande när vi utser bäst i test men andra faktorer såsom hur väl oljan tränger in skägget och huruvida skägget känns kladdigt efter man har använt oljan eller inte är viktigare faktorer. Det viktigaste är att oljan fungerar väl och inte lämnar fläckar på kläder etc. En trevlig doft är ett plus. Turtligt nog finns det massvis av bra skäggoljor som ebåde fungerar bar och doftar gott.

Vi utser även bäst i test för billiga skäggoljor. Denna kategori omfattar bara billiga oljor och bäst i test i denna kategori kommer inte vara lika bra som vinner bäst i test alla kategorier. Det är istället den bästa oljan under 150 kr.

Varför skall man använda skäggolja

fördelarSkäggolja för med sig en rad olika fördelar. Vi har pratat lite om det redan men nedan skall vi gå in på det lite djupare.

  • Skäggolja gör ditt skägg mjukare. Detta gör att skägget är mer lätthanterat och kommer cara mycket uppskattat av din partner eftersom skäget blir skönare att ta på.
  • Skäggolja gör skägget starkare. Detta är en fäljd av att skägget blir mjukare. Ett mjukare skägg tar färre skador och fblir mindre slitet.
  • Skäggolja motverkar svamp och bakterier i skägget. Även detta hjälper till att hålla skägget firkst, stark och oslitet. Det minskar också risken att skäggetfår en otrevlig doft. Något som lätt uppstår om man får svamp idet.
  • Skäggoljor skyddar huden under skägget. Det är inte bara ditt skägg som skyddas av sköggoljor. Huden under skägget får samma fördelar. Hudden håller sig friskare om man använder en olja och man eliminerar risken att man får mjäll i sitt skägg. Mjäll är en svampsjukdom som angriper huden. En friskare hud gör det enklare att raka dig. detta är sant oavsett om du använder en rakhyvel eller en rakkniv.
  • Skäggolja doftar gott. Ditt skägg kommer att lukta mycket gott om du använder en skäggolja. Det finns många olika dofter att välja mellan och du kan hitta en doft som du gillar. Om du inte kan göra det kan du göra egen skäggolja. Ett väldoftande skägg är mycket attraktivt.

Göra egen skäggolja

essentiell olja (två flaskor) som kan användas för att göra egen skäggoljaDet är lätt att göra egen skäggolja. Om man gör det kan man få en olja med precis den doft man själv vill ha. Att göra egen skäggolja är billigare än att köpa skäggolja. Det kan dock ibland vara dyrare första gånge man gör det när man köper alla ingredienser. Detta beor på att man vanligen måste köpa mycket mer doft (Esoterisk eller essentiell) olja än man behöver för en batch skäggolja. Den räcker för flera batcher. Att göra en egen olja kan vara nåde roligt och ekonimsikt. Resultatet blir ofta bra men vi tycker ändå att proffessionella oljor ofta är bättre än de man lyckas göra hemma.

Att göra egen olja kan vara ett mycket bra alternativ om du är allergisk mot oljor som ingår i professionella skäggoljor. Om du gör egen olja vet du precis vad som är i den.

Om du vill göra egen skäggolja behäver du två saker.

  • En bra basolja såsom mandelolja, jojobaolja, arganolja, ricinolja eller druvkärnolja. Du kan även använda en blandning av dessa oljor. Pröva dig fram.
  • En esoterisk eller essentiell olja med en doft du gillar. Det är helt upp till dig att välja. Om du vill kan du använda flera olika esoterisks eller essentiella oljor i samma skäggolja

Du skall sedan blanda dessa två ingredienser. Tillsätt 10 till 15 droppar doftolja till varje deciliter basolja. Om du använder flera olika dotfoljor skall du använda 10 till 15 droppar totallt inte av varje doft. Bland såsom du tycker lucktar bra. Anväd mer doftolja om du vill ha en starkare skäggolja, använd färre om du vill ha en mildare olja. Se till att doften inte blir för överväldigande.