Rakset

På denna sida kommer vi att titta närmare på rakset som innehåller en rakhyvel. Om du letar efter ett rakset med kniv så rekommenderar jag att du läser vår sida om rakkit här.

Ett rakset innehåller det du behöver för att börja raka dig med en rakhyvel. Alla sätt är baserade kring rakhyvlar med utbytbara rakblad. Inga av setten innehåller engångshyvlar.

 

Vad är ett rakset

Ett rakset är som tidigare nämnt ett set som vanligtvis innehåller en rakhyvel, en rakborste och ett ställ och ibland även en kopp för en raktvål. Vissa set innehåller även saker som rakskum och aftershave men de flesta gör inte det. Läs alltid noga exakt vad som ingår i varje sätt så att du inte blir överraskad. Man får ofta välja vilken typ av blad man vill att rakhyveln i sättet skall använda sig av. Du kan läsa mer om detta nedan.

Vilken typ av rakhyvel skall man välja

I många fall får man välja vilken typ av rakhyvel man vill ha som en del av sitt rakset. Vilken typ av rakblad man vill att hyveln skall använda. Man kan endera välja hyvlar som använder vanliga rakblad eller också kan man välja hyvlar med engångsblad från en stor tillverkar som Gillette såsom Mach5 eller Fusion. Nedan skall vi titta lite på för och nackdelarna med de två olika valen.

Rakhyvlar som använder blad från Gillette

Många föredrar att välje en rakhyvel som använder rakblad såsom Gillette Mach 5 eller Gillette fusion. Detta kan vara ett bra alternativ från nybörjare. Dessa blad är mycket säkra att använda dem och de flesta har redan erfarenhet av att använda dem eftersom de använt andra hyvlar från Gillette. Dessa hyvlar ger en bra nära rakning.

Nackdelen med att välja en hyvel som använder denna typ av blad är att dessa blad är relativt dyra. Om du väljer en hyvel som använder denna typ av blad får du inte någre ekonomiska fördelar från att köpa ett rakset.

Rakhyvlar som använder rakblad

Rakset på toalettbänk i marmorDet finns många fördelar med att använda en rakhyvel som använder vanliga platta rakblad. Denna typ av hyvel kallas vanligen för en säkerhetshyvel. Det är mycket enkelt att byta blad på dessa hyvlar. Vi rekommenderar att man väljer en hyvel av denna typ men vi förstår att inte alla vill göra det. En hyvel som använder blad från Gillette kan kännas enkare och säkrare att använda.

De största fördelarna med att använda en säkerhetshyvel är.

  • Vanliga rakblad är mycket billigare än rakhuvuden från Gillette. Du kan spara mycket pengar över åren genom att använda en rakhyvel av denna typ. 8 Gillette fusion rakblad kostar kring 200 kr. 10 vanliga rakblad kostar mindre än 50 kr. Du kan spara mer än 1000kr per år genom att använda en säkerhetshyvel som använder vanliga rakblad. En rakkniv låter dig spara ännu mer pengar eftersom du inte behöver köpa något blad alls.
  • Vanliga rakblad är ett mer miljövänligt alternativ. De innehåller ingen plast och kan förpackas och fraktas mycker mer effektivt.
  • Ger ett bättre resultat när du lär dig hur man använder den på rätt sätt. Kan ge en närmare rakning än andra blad. Detta är extra sant om du har tjocka skäggstrån som ibland kan fastna mellan bladen på Gillette hyvlar. Man slipper helt problemet med att hyvlar fastnar igen om man använder en säkerhetshyvel.

Ett snyggt måste i var mans badrum

Det är lika bra att erkänna det. Plastrakhyvlar är mycket fula. Ett rakset är mycket snyggare och ger ett mycket bättre intryck. Detta är sant oavsett om du är en gift man som delar badrum med din fru eller om du är en singelman. I båda fallen kommer kvinnor att uppskatta att set ett snyggt raksätt i ditt badrum och den bättre rakning som en bättre hyvel eller rakkniv ger jämfört med vanliga plasthyvlar.

Ett rakset visar att du bryr dig om estetik och ditt eget utsseende. Det viktigaste skälet att köpa att rakset är dock alltid att det känns bättre att använda och att det ger en bättre rakning. Att dinpartner också kommer uppskatta det är bara en extra bonus, grädde på moset!

Ett billigt alternativ

Ett raksätt kostar mycket mer i inköp än engångshyvlar men är mycket billigare i längden. Åtminstone om du köper ett set som innehåller en rakhyvel som använder vanliga rakblad istället för dyra rakhvuden från Gillette eller annan användare. Vanliga rakblad är mycket billiga. Ett rakset av denna typ är ett billigare alternativ än andra hyvlar sett över ett år eller längre.

Rakset som innehåller rakhyvlar som använder andra typer av rakhuvuden är inte billigare än att använda vanliga rekhyvlar från din lokala butik. De ärdock mycket snyggare i ditt badrum och är skönare att använda eftersom de har bättre handtag som ger bättre grep. He har också ofta bättre fjädring vilket ger en bättre rakning.

På denna sida